Resans datum: Våren 2023. Datum ej fastställt.

Vi besöker det exklusiva Thandareservatet i Kwazulunathal provinsen i nordöstra Sydafrika där vi under vår vistelse upplever The Big Five. Våra duktiga och utbildade wildlifeguider hjälper oss att komma tillräckligt nära djuren i deras egen miljö. Vi får en insikt i det miljö- och konservationsarbete som Thandareservatet bedriver, där djuren alltid sätts i fokus. Thanda och Photoadventures stödjer arbetet med Star For Life. Mot denna bakgrund besöker vi för de som vill, en av Star For Life´s skolor

Det här är resan för Dig som vill på riktigt nära håll fotografera The Big Five. På Thanda Safari färdas vi moderna jeepar med max 4 - 6 fotografer i varje jeep.

OM THANDA
Thanda bedriver sitt eget arbete inom Animal Conservation program och har därför en perfekt mix av Afrikas vilda djur. På Thanda låter man ingen få tillträde som innehar skjutvapen. Allt för att djuren inte ska avskräckas. Tjuvjägare hålls på behörigt avstånd och man har samtidigt en fantastisk djurhållning där man tar hand om skadade djur, tar in nya djur vid behov samt tar hand om de djur som på något sätt skadar sig på ett naturligt sätt. Här får du möjlighet att följa det arbete som görs och vara med på nära håll samtidigt som du får möjlighet att uppleva ”The Big Five” utan tanke på att du skadar, skrämmer eller stressar djuren på något sätt.

TRANSPORT & BOENDE
Vår resa startar och slutar i Sverige. Med flyg tar vi oss ner till Durban International Airport, där vi övergår till att färdas i minibussar ca 30 mil norrut till Thanda Safari Lodge. På Thanda har vi tillgång till egna guider samt moderna safarijeepar.

- Boendet sker i mindre, fullt utrustade hyddor, som rymmer 2 personer. I varje hydda finns det, förutom sängar, gott om plats för förvaring, toalett, dusch samt AC.
- Vi äter frukost, lunch och middag på Intibane so ligger mitt i hjärtat av Thanda. Våra oerhört duktiga kockar gör allt för att du ska få en så smakrik matupplevelse direkt från det Sydafrikanska köket.
- Under våra safariturer bjuds det på enklare tilltugg samt vatten. Sydafrikanska viner går att köpa i baren på Intibane till självkostnadspris. 

Våra dagliga safari turer börjar ca kl 04.30 där vi fokuserar på att fotografera The Big Five. Vi tar en paus när det är som varmast mitt på dagen för att på eftermiddagen åka ut på savannen igen och möte djuren i deras naturliga miljö. Vi avslutar dagen med en god middag serverad av våra duktiga kockar på plats där vi även diskuterar dagens fotograferande.

RESANS HÖJDPUNKTER:
- Fotografering av "The Big Five" på Thanda Private Safari Park.
- Buschwalking. Med guide går vi i buschen och kommer väldigt nära wildlifemiljön
- Nattfotografering på savannen. Vi fotograferar stjärnor och natthimmel.
- Tidig morgonfotografering med frukost serverad från en av våra jeepar
- Möjlighet till övernattning under bar himmel på liggunderlag
- Grillafton. Våra duktiga lokala guider och personal anordnar en formidabel grillkväll med lokala inslag vad gäller både mat och kultur.
- Besök i en av Star For Life´s skolor

Vi har många års erfarenhet av att leda både stora och mindre fotogrupper med goda referenser från både privatpersoner och företag. Anders Jorulf, vår fotoguide och lärare, är en av Sveriges mest meriterade landskapsfotografer med flera uppmärksammade utställningar i såväl Sverige, Grekland och USA. 

Tänk på att:
- Våra lokala guider förväntar sig dricks för tiden vi varit på Thanda.
- Det är varmt på Thanda. Vissa dagar över 50 grader i solen.
- Följ vår rekommendation gällande kläder och solskydd
- För din och andras säkerhet, följ våra guiders säkerhetsföreskrifter.
- Ha kul, fotografera och njut av alla upplevelser

PRIS & PROGRAM
Pris 34 500 SKR per person

I resan ingår:
- Plats i minibuss, vägavgifter och drivmedel
- Plats i jeepar samt wildlifeguidning
- Helpension

I resan ingår inte:
- Flyg Sverige – Sydafrika t/r (Stockholm - Johannesburg)
- Inrikes flyg i Sydafrika (Johannesburg - Durban)
- Dricks till våra wildlifeguider (ca 40 USD / person) 
- Sak- och olycksfallsförsäkringar
- Snacks samt alkohol på plats
- Frukost i Johannesburg
- Lunch I Durbans Int Airport

Covid-19
- För inresa till Sydafrika krävs dubbla doser Covid-19 vaccin.

Arrangeras i samarbete med researrangör Hummingbird.

Denna resa görs i samarbete med organisationen
Star For Life.

Bokning:
- Bokning av resan görs här

- Programblad


Vi reserverar oss för att resan kan komma att ställas in vid för litet deltagarantal.

Preliminärt program

Dag 0 - nattlig avresa från Norden (Arlanda/Köpenhamn/Landvetter)

Vi tar oss med nattligt flyg till Johannesburgs Internationella flygplats där vi landar tidig morgon dagen därpå.

Dag 1 - Ankomst Sydafrika

Efter pass- och säkerhetskontroller tar vi oss vidare till inrikesterminalen där vi avnjuter en god frukost. Flyget till Durban avgår ca kl 10:00 lokal tid. Ca kl 11:00 landar vi i Durban och för första gången känner vi värmen komma emot oss. Här äter vi en lunch innan det är dags att åka de ca 30 milen upp till Thanda Safari. Vi beräknar att vara på plats på Thanda camp ca kl 16:00/16.30. Middagen serveras ca kl 17.30.

Vid middagen presenterar vi programmet mer i detalj. En representant från Thanda kommer och berättar historien bakom Thanda och ger oss samtidigt de säkerhetsföreskrifter som gäller på Thanda. Efter middagen är det fri tid vilket brukar resultera i trevliga samtal i lobbyn och kring baren.

Dag 2 - 5 - Safari

Vi stiger upp tidigt varje morgon. Strax efter det att solen gått upp kommer våra öppna jeepar och hämtar oss. Nu börjar äventyret. Med skickliga och vana guider som ser vart djuren vandrat under natten, letas djuren upp. Vår chaufför berättar om vegetationen, djuren och dess beteende. Vid ca 10-tiden är vi tillbaka vid campen och intar en försenad frukost. Därefter har vi fri tid till ca kl 15:00. Efter detta leder våra guider oss ut på dagens sista safaritur. Har du önskemål om att vilja se något speciellt djur som finns inom Thanda, så anger du ditt önskemål till våra guider och chaufförer så kommer dom att göra allt för att du ska få chansen att få uppleva detta. Mitt på dagen intar vi en lättare lunch på campen.

På kvällen intar vi en gemensam middag och delar upplevelserna från dagen med varandra.

Dag 6 - Besök i Star For Life skola, frivilligt

Denna dag är annorlunda från alla övriga dagar på vår resa. Dagens resmål är helt frivillig och den som önskar har möjligheten att istället vara på plats på Thanda och åka ut på Safari.

Vi besöker en av skolorna inom organisationen Star For Life och får uppleva skolungdomar och Star For LIfe´s arbete på plats. Vi åker genom det Sydafrikanska landskapet och blir väldigt väl bemötta av hela skolan. Rektorn och lärare tar emot oss och hälsar oss välkomna. Det kommer att bjudas på sång och dans av eleverna på skolan.

Dag 7 - Hemresa

Hemresa

Dag 8
Vi landar i Norden tidig morgon dag 8.